Hvordan påvirker digitaliseringen sosial kontakt?

Mine tanker om Digital Markedsføring

Hvordan påvirker digitaliseringen sosial kontakt?

Så lenge jeg kan huske, har jeg alltid hørt at alt var <<mye bedre før>>. Livet var enklere, vi var friere, vi hadde bedre tid, mindre press og bedre sosialt. Nå skal ikke jeg gå inn på hver og enkelt påstand og krige de ned, men vi kan ta for oss et punkt som er heftig diskutert i dag. Sosiallivet.

Når jeg får servert historier fra <<gamledager>>, så går de helt enkelt ut på at de gikk og besøkte hverandre – og hadde det veldig morro.
Kontra i dag der man må snakkes sammen først i uken, planlegge hva man skal gjøre i helgen – for å så sende en melding dagen det skjer;
<<Hei, er litt sliten jeg også må jeg rydde huset. Skal vi gjøre det neste uke ? :)>>.
Før man trykker »next episode» på Netflix.
Man kan si vi er blitt late. Det er mer eller mindre sosialt uakseptert å bare dukke opp hos noen. Huset er bomba, og man ser ikke ut. Tenk hvis man hadde dårlig tid? Istedenfor sitter vi der, time etter time på nettbrett, TV, data og mobiltelefoner, og gjør ingenting?

Nylig så jeg en YouTube-video av CollegeHumor. Den tar for seg hvorfor internet er en genial ting og at kritikere i alle tider har kritisert nyvinninger. Alt i fra bøker til selve teksten i seg selv. Videoen anbefaler jeg på det sterkeste og kan sees her.

Vi er sosial i dag og, men kanskje på en annen måte. Vi chatter, twittrer, skyper, snapper, ringer, gamer og poster.  Vi er sosiale, fordi vi interagerer med andre mennesker. Derimot kan det diskuteres hvordan vi interagerer. Dagens samfunn er veldig opptatt å fremstå som perfekt, og det er jo bra – helt til det ikke er det. Vi vurderer hverandre og studerer hvor perfekt hverandre er – helt til det sykelige. For vi scroller helt utrolig mye.
Leo Quin regner seg frem til at en gjennomsnittsamerikaner scrollet mellom 21 og 23 meter i døgnet på telefonen sin. Med andre ord bruker vi lang tid på og observere hva andre gjør, mener og poster. Hele 23 meter hver dag, hele 8395 meter hvert år.

Uansett hvor sosial eller usosial vi er i dag, er teknologi en hjelpende hånd. Vi kan bestille flytur, booke hotell, overføre penger og ringe og si at man kommer – på under et kvarter. Det er perfekt i en travel hverdag. Blir vi syk kan man få diagnotisert fort og nøyaktig hva som er galt, og få riktig hjelp nesten med en gang. Trenger du noe så enkelt som gips, kan teknologien i dag printe den for deg. Førerløse biler som får deg hjem etter fylla er veldig fint, men skal man få bot for å fyllekjøre da? Dette viser at teknologien trenger en etisk uttredelse, men uansett så må man tiltro seg at førerløse biler vil minske antall dødsfall i trafikken.
Alt i alt hjelper digitaliseringen oss, for vi får enklere liv og vi lever lengre og bedre. Men vi må ikke miste kontakten med det fysiske rundt oss, for det er en ting som ikke kan bli digitalisert – nemlig mennesker. Eller?

 

3 Responses

 1. Helene Moe sier:

  Mange gode punkter! Og collegehumor videoen var 10/10

 2. Kathrine sier:

  Wow! Sinnsykt bra Hans! 🙂

 3. Kp sier:

  Bra innlegg. God overskrift og inngress. Savner deloverskrifter som gjør det enklere å scanne igjennom innlegget.

  Ta en titt på http://stammen.no/blogging/hvordan-skrive-et-godt-blogginnlegg for mer konkrete tips til hvordan du kan forbedre skrivingen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *